MARTA RUBIA i CARLA GARRIDO, alumnes de l'Escola Turó Blau "Hem fet uns calidoscopis per vendre a la fira de Firem-nos per recaptar diners per a nens que no poden pagar colònies o material escolar." ÀLEX MÉNDEZ i ANA MANSO, alumnes de l'Escola L'Estel "Per a la gent que necessita diners, per comprar el material i les excursions i així tirar endavant." Tenen l'objectiu clar i el dia de la fira s'apropa. Serà diumenge. Per això, aquests dies els alumnes s'afanyen a enllestir les creacions. Aquesta vegada les cinc escoles públiques de primària de la Sagrera van a l'una. JOAN CARLES LÓPEZ, tutor de l'Escola Turó Blau "Les circumstàncies són ara. Potser abans aquesta necessitat no era tan greu com la que estem passant ara. Són unes colònies que costen entre 130 i 150 euros i llavors hi ha famílies que no hi poden accedir. Evidentment no se'ls pagarà tot, però si hi ha una part que no poden arribar se'ls ajudarà." L'entitat La Sagrera es Mou és qui ha organitzat aquesta iniciativa. Aquest curs ja han donat 5.000 euros a les escoles. Diumenge a la fira desitjarien recaptar 2.000 euros més per repartir-los proporcionalment segons les necessitats dels centres escolars. L'associació també creu que és important crear una xarxa solidària entre la comunitat educativa. ELENA BIGAS, vicepresidenta de l'Associació La Sagrera es Mou "Crear una xarxa en la qual els nens aprenguin que per ajudar un altre també han de posar part del seu esforç i no rebre les coses sense res a canvi, sinó posar-hi tots una mica de la nostra part." Els alumnes animen tothom a posar-hi un granet de sorra. JOAN FUMANAL, alumne de l'Escola Estel "Jo els diria que vinguessin perquè així ajudarien molts nens necessitats d'anar a l'escola." XAVI LÓPEZ, alumne de l'Escola Turó Blau "Que vinguin perquè és per una bona causa."

Sota el nom de La Sagrera es Mou per les Escoles, una comissió de voluntaris recapta donacions per als alumnes de les cinc escoles públiques de primària del barri. Tot i les subvencions de les administracions públiques, les sortides a museus, excursions i colònies corren a càrrec dels pares i de l’AMPA. És en aquest aspecte en el qual es proposa ajudar l’entitat sagrerenca. Per primera vegada, organitzen el projecte per a les escoles de primària.

L’Associació La Sagrera es Mou es va crear fa dos anys després de fer un estudi sobre la situació de les escoles al barri.

De moment, ja han fet alguna donació, però ara preparen una fira solidària per diumenge on es vendran productes que han fet els alumnes dels centres escolars.