Les obres suposaran una inversió de 5,1 milions d’euros. Les actuacions s’allargaran un any i la voluntat és que tota la regeneració del passeig estigui enllestida abans de la campanya de Nadal de 2013, coincidint també amb la finalització de les obres de l’intercanviador ferroviari de Passeig de Gràcia.

L’Ajuntament ha explicat que el pla de millora persegueix tres objectius: “la regeneració de l’espai, el desenvolupament de xarxes intel·ligents i la implantació d’un nou model d’il·luminació”, ha dit el tinent d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives. Vives ha enumerat també algunes actuacions de xoc que ja estan en marxa, com és la reparació de les voreres i del mobiliari urbà.

Una altra de les novetats que suposarà la reforma és l’eliminació de la zona blava. El consistori vol que aquestes zones d’aparcament siguin per a les motocicletes, perquè desapareguin de les voreres.

Il·luminació intel·ligent

El tinent d’Hàbitat Urbà ha destacat l’actuació en matèria d’il·luminació. El projecte vol ser un pas endavant en el camí de convertir Barcelona en ciutat intel·ligent. Els sistemes que s’utilitzaran hauran de permetre el control punt a punt per poder variar-ne els nivells lumínics. El projecte incidirà també en la il·luminació dels edificis emblemàtics. Tot plegat, servirà com a prova per al desplegament de Barcelona com a “smart city”.