Cartells com aquests podrien desaparèixer de les portes de bars i restaurants si s'aprova l'ordenança. Amb la nova norma, tots els establiments amb terrassa hauran de permetre l'accés als lavabos a tothom, no només als clients. Tot i que n'hi ha que ja ho fan... "Los dejamos pasar. Sin ningún problema." ...la majoria considera que la mesura els provocaria un sobrecost. "Imagínate tú. Cada 10 personas que pasarán en estas circunstancias son ocho litros por persona. ¿Esto quién lo asume?" "Sería un coste adicional. Tanto en materiales como en limpieza." "Tendría que ser el Ayuntamiento quien ponga los lavabos públicos." Una idea que comparteixen alguns ciutadans, que entenen el malestar dels restauradors. "Hi hauria d'haver lavabos públics, sense haver d'anar a bars amb terrassa. Ells tenen els banys per als seus clients." Ara mateix a Barcelona hi ha només sis lavabos públics, quatre a Ciutat Vella. Un és aquest, situat a la plaça del Teatre, a la Rambla. Els dos lavabos públics restants es troben vora dos monuments emblemàtics de la ciutat, la Sagrada Família i el Parc Güell. Tot i que no hi ha res concretat, l'Ajuntament estudia la possibilitat d'instal·lar-ne de nous en altres punts de la ciutat.

Tot i que alguns restauradors asseguren que no tenen problema a permetre l’ús del lavabo a tothom, n’hi ha que ja fa temps tenen penjat a l’entrada el cartell de “lavabo només per a clients”. Són aquests els que asseguren que no poden assumir el sobrecost de permetre l’accés als no-clients. Consideren que se’ls dispararà la despensa en aigua i productes de neteja.

A Barcelona, ara mateix hi ha sis lavabos públics, quatre situats a Ciutat Vella, un a prop de la Sagrada Família i un altre al Parc Güell. Tot i que no hi ha res concretat, l’Ajuntament estudia la possibilitat d’instal·lar-ne més en altres punts de la ciutat.