Aquesta cruïlla de la carretera del Carmel s'ha convertit en una petita vinya. A banda de plantar-hi ceps els veïns hi tenen ara un espai per seure i també se n'ha arreglat una paret mitgera. És un exemple de les vuit actuacions que s'han fet a solars abandonats per dignificar-los. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Podem fer moltes coses aplicant una lògica diferent a la que s'aplica habitualment. Habitualment sembla que per urbanisme has de fer inversions de molts milions d'euros, i nosaltres pensem que cal fer aquestes actuacions però també n'hi ha unes altres que es poden fer d'una altra manera." Aquest programa s'engega en paral•lel al pla Buits, que posa aquests espais, un cop arranjats, a disposició de les entitats del barri. A Vallcarca ja fa setmanes que funciona aquesta pista de bàsquet, però també un hort urbà amb finalitats terapèutiques on persones en risc d'exclusió social cultiven tot tipus de productes. Totes les obres s'han fet en un termini màxim de quatre mesos. FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Jo crec que són projectes eficients tenint en compte el cost, l'impacte sobre l'espai on s'actua, després el temps d'execució i per a un districte és molt important veure aviat acabades aquestes intervencions, i després el fet que sigui un espai molt acotat, ho fa molt en relació a les necessitats, amb una visió molt territorial molt concreta de l'espai on està ubicada aquesta actuació." També s'han creat nous parcs infantils i en algun cas, s'ha instal•lat el sistema Wi-Fi. "El cost total d'aquestes vuit intervencions s'acosta als 600 mil euros. Ara l'Ajuntament té previst fer 12 intervencions similars més a altres punts de la ciutat. Us ho ha explicat des del carrer de Montnegre, Sílvia Gutiérrez."

Les vuit intervencions es troben distribuïdes per tota la ciutat: dues a Horta, dues a Nou Barris, una a Gràcia, una a les Corts, una a Sant Martí i una a Sarrià – Sant Gervasi. El programa de microurbanitzacions s’ha engegat paral·lelament al pla Buits, el concurs que vol posar a disposició d’associacions i entitats sense ànim de lucre 19 solars municipals perquè els gestionin i dinamitzin.

Vuit intervencions del Pla de microurbanitzacions

L’actuació al Carmel s’ha fet a la cruïlla de la carretera del Carmel amb el carrer Mühlberg. Se n’ha remodelat la paret mitgera i s’ha ampliat la vorera, fet que ha permès la instal·lació d’una parada de bus, un quiosc de premsa i contenidors d’escombraries.

Una altra de les actuacions destacades és la que s’ha fet a l’antiga Colònia Castells, a les Corts, entre els carrers de Montmegre, Castells i els passatges de Barnola i Transversal. El solar s’ha reconvertit en una pista de bàsquet pavimentada amb una zona de jocs infantils.

A Sant Martí s’ha finalitzat una intervenció a la fàbrica de Ca l’Alier per aturar el procés de degradació de la construcció. S’hi han fet tasques d’enderroc, neteja i reforçament de les estructures.