En declaracions a RNE, Cristina Cifuentes, la delegada del Govern a Madrid, ha afirmat que “la senyora Colau i persones de la Plataforma han manifestat el suport en diverses ocasions a Bildu, a Sortu i a tots aquests grups que, des del meu punt de vista, tenen molt a veure amb l’entorn d’ETA”. Cifuentes ha afegit que considera que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) no és només un grup que estigui ajudant les persones desnonades, i ha dit que “estan seguint una estratègia política bastant radical”. La delegada del govern ha apuntat a interessos polítics com a explicació de “l’assetjament” que ha afirmat que viuen els dirigents del PP a casa seva.

Cifuentes ha afirmat que qualsevol manifestació és perfectament legítima, però ha matisat que “el dret a manifestació no pot travessar certes línies”. La delegada del Govern ha fet palès el malestar personal (i probablement del govern) i ha denunciat que “no es pot aprofitar la situació actual per assetjar alguns polítics, casualment tots del PP. Aquí ha d’actuar la llei”, ha sentenciat. Les declaracions de Cifuentes no han trigat a córrer a les xarxes socials, una de les primeres vies a través de la qual s’ha expressat la portaveu de la PAH, Ada Colau.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/AdaColau/status/315852904915427328″]

Colau ha denunciat que s’intenti criminalitzar la PAH, fet que ha qualificat de “patètic i delirant”. La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha dit que estan en contra de tot terrorisme, “començant pel financer” i ha explicat a BTV que el govern central utilitza declaracions d’aquest tipus com una columna de fum per desviar l’atenció del que realment és important. Ada Colau s’ha mostrat tranquil·la amb el comportament de la Plataforma, que ha valorat com a “més exemplar que el del govern” i ha afirmat que els polítics “no poderan enganyar la ciutadania”. La portaveu de la PAH, però, està preocupada per les darreres declaracions emeses pel govern i també per la seva integritat, ja que els darrers dies ha rebut diverses amenaces de mort, motiu pel qual no descarta emprendre accions legals.

A la denúncia de Cifuentes des de Madrid no ha trigat a sumar-se-li el Partit Popular de Catalunya, que ha anunciat que estudia “accions legals” contra la PAH per les “coaccions i amenaces” a tres diputats. La presidenta de la formació política, Alícia Sánchez-Camacho, ha denunciat que la campanya dels activistes per fer pressió als diputats populars podria suposar un delicte “de coaccions” i “d’amenaces”. La líder del PPC assegura que la PAH van “amenaçar de mort” a la diputada al Congrés per Girona, Concepció Veray, i van “assetjar” els domicilis particulars d’Antoni Gallego i Maria Àngels Esteller, diputats per Barcelona a la cambra espanyola. Sánchez-Camacho, a més, s’ha ofert per “parlar i dialogar” amb la PAH per tal que “retirin” la seva campanya.