JAUME CASALS, candidat a rector de la UPF "A mi m'agradaria ser una mica atrevit i dir que puc fins i tot millorar aquesta universitat. Com la puc fer millorar quan és evident que no tindrem recursos fàcils almenys immediatament? Aquest és el principal repte. Com tenir bones idees per fer créixer aquesta universitat sense tenir, d'entrada, un suport de recursos fàcils."

Sobre un cens electoral de 13.139 electors, entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis, l’índex de participació ha estat baix, del 7,18%. S’han emès un total de 943 vots, el 54,1% han estat a favor del candidat. La majoria de votants han estat els professors permanents que han emès un 80% dels vots a favors de Jaume Casals.

Casals ha destacat que un dels principals objectius és mantenir i, fins i tot millorar, la qualitat educativa i del centre tot i la difícil situació econòmica. Durant la campanya electoral, que es va acabar divendres, Casals s’ha compromès a impulsar una universitat moderna d’investigació des de la cultura i el coneixement. Vol crear, a més, un senat UPF per debatre la governança de la universitat en un moment en què el model està fortament qüestionat.

Casals prendrà possessió del nou càrrec a finals del mes de maig.