És una de les proves evidents que avui del cel ha caigut fang. Els cotxes han estat un dels blancs de la pluja. I tot i que l'amenaça de noves precipitacions es mantenia alguns han estat atrevits i han rentat el cotxe. DAVID MUÑOZ, taxista "Tenia tots els vidres tacats i no veia res i per seguretat i per tenir el vehicle net ho he fet. Esperem que aguanti." Els túnels de rentatge asseguren que el dia següent a una d'aquestes tempestes es nota un increment de clients i de caixa. Aquestes plugues, que donen respir a alguns, també troben els qui no s'hi acaben d'acostumar, com els turistes. A molts d'ells els ha agafat per sorpresa i confien veure el sol aviat. JORDAN "Venim de Sofia, on feia una temperatura superior als 25 graus. Anàvem amb samarretes i pantalons curts, però aquí hem hagut de portar la roba d'hivern." RALPH "És una imatge bonica però esperem més sol." A Barcelona, han caigut durant el dia d'avui entre 10 i 15 litres d'aigua, segons el barri.

Els models meteorològics ja informaven de l’arribada de sorra que suposa la pertorbació mediterrània que ens afecta des de fa cinc dies.

Des de primera hora d’aquest dilluns les pluges afecten la ciutat, però ha estat a partir del migdia que la pluja de fang ha enfosquit el cel.

El temps inestable ha deixat fins a 67 litres per metre quadrat a l’Observatori Fabra, en el decurs de tot l’episodi de precipitacions que va començar dijous. A Gràcia i al Raval, s’hi han acumulat entorn de 62 litres per metre quadrat i on menys ha plogut a estat a la Barceloneta, amb 43 litres per metre quadrat.