Jaume Casals, rector de la UPF: "som una universitat prou coneguda internacionalmet i amb prou prestigi com per imaginar-nos que podem tenir un grup considerable d'estudiants internacionals que vinguin a Barcelona a estudiar graus, no només postgraus. Aquí ja en tenim molts d'estudiants de doctorat sinó també el grau."

La UPF és la quarta universitat pública de Catalunya i aquest any té 15.000 estudiants (10.000 de grau i 5.000 de postgrau). A més, diposa de 339 professors permanents, tres campus i dos parcs de recerca. Alguns rànquings la situen com una de les millors universitats del món.

L’acte d’aquest dijous ha estat conduït pel rector de la universitat, Jaume Casals, que a la tarda retrà comptes dels resultats de la institució a la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya. Casals ha presentat els principals reptes de futur que encara la universitat a partir del curs vinent. Aquests són, ha dit, impulsar un nou model docent que fomenti la personalització dels estudis, potenciar la recerca i reestructurar la universitat per fer-la més àgil en la presa de decisions.