Segons la fiscalia, el manifestant, de 27 anys, va agafar tanques d’obra i les va posar al mig del passeig de Gràcia per dificultar el pas dels furgons antiavalots dels Mossos d’Esquadra. En veure’s sorprès per una càrrega policial, el manifestant va córrer cap a un punt on hi havia tres agents de paisà. El ministeri fiscal exposa que, en veure’l venir, el caporal acusat va fer-li una forta puntada de peu que li va trencar el peroné i el va fer caure a terra, el va colpejar i el va detenir.

Durant el judici, el manifestant detingut va negar que haver mogut cap tanca i va afirmar que els agents el van colpejar a la cara i el van bufetejar quan ja era dins el furgó policial. Una veïna de l’home va explicar que havia vist com una persona vestida de negre i la cara tapada li feia una puntada de peu i es posava a sobre de l’home.

D’altra banda, el caporal va argumentar que va veure com el manifestant formava part d’un grup que havia mogut tanques i quan va córrer va ensopegar sol i va caure a terra, moment que els agents van aprofitar per detenir-lo. Un altre dels tres agents va declarar que també l’havia vist ensopegar, com també ho va fer un quart agent, que va afirmar haver vist l’escena des d’una altra banda.