L'augment de la vigilància policial, la persecució als trilers i la decisió de traslladar les estàtues humanes a la zona de Santa Mònica són els factors que expliquen, segons l'Ajuntament, que s'hagi reduït en un 20% el nombre de furts a la Rambla El balanç del pla d'estiu de Ciutat Vella també conclou que en general s'ha reduït el soroll al districte. Ho ha fet en entre dos i tres decibels. Un fet que han pogut comprovar per la reducció del nombre de queixes veïnals per aquest motiu i per les dades captades pels diversos sensors que hi ha instal·lats als carrers de Ciutat Vella. A les platges també s'ha notat l'augment de la presència policial. Els fets delictius s'han reduït en un 15 per cent, i les denúncies per activitats o serveis no autoritzats, com per exemple els massatges, han pujat en més d'un 300%. Amb aquestes xifres a la mà, des de l'Ajuntament estan molt satisfets amb el resultat DECLA MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Estem contents perquè tenim una clara tendència a la baixa sobretot del soroll, que era un dels temes que preocupava més, estem parlant d'una reducció d'entre dos i tres decibels aquest estiu, tenint en compte que ha sigut un estiu que com saben hi hagut un cinc per cent més de turisme i que evidentment això reverteix directament en els nostres carrers i les nostres places." Una altra qüestió que preocupa els veïns, la neteja, també s'ha reforçat especialment aquest estiu amb 14 equips d'escombrada i amb més neteges amb aigua cada dia.

El Pla d’estiu de Ciutat Vella ha tingut un efecte positiu. Una de les conseqüències més destacades és la reducció en un 20% dels furts a la Rambla. L’Ajuntament atribueix aquests resultats a l’increment de la presència policial i la disminució de les aglomeracions al passeig per una major pressió sobre els trilers i el trasllat de les estàtues a Santa Mònica.

Els fets delictius també han disminuït a les platges, en un 15%. Concretament, han augmentat les denúncies contra la venda ambulant i per serveis no autoritzats com els massatges.

Enguany, s’han rebut 578 queixes menys per soroll als carrers de Ciutat Vella, que representen una reducció de l’11% respecte a l’estiu de 2011. Un dels factors que ho ha propiciat és l’aplicació del decret de prohibició de rutes organitzades entre bars.