Les tancades són prèvies a la jornada de vaga convocada aquest dimecres per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), a la qual s’han sumat els sindicats. A la Universitat Autònoma s’han tancat a la Facultat de Lletres; a la UB han passat la nit al campus Diagonal, on es troben les facultats de Dret, Econòmiques i Sociologia, i al campus del Raval, a les facultats de Geografia i Història i Filosofia. Pel que fa a la UPF, les tancades s’han produït en els dos campus, el de la Ciutadella i el del Poblenou. Als dos recintes, estudiants i professorat hi han realitzat xerrades i debats i també una assemblea.

Segons els estudiants, la convocatòria d’aquest dimecres és “la punta de llança” de més mobilitzacions, que se sumaran als diferents actes realitzats aquesta setmana a les facultats. Unes protestes que els estudiants tenen la intenció de mantenir per denunciar “el desmantellament de la universitat pública que s’està aplicant amb l’augment de les taxes, la massificació de les aules i l’acomiadament del personal docent”, segons ha afirmat Gisela Camarero, portaveu de la PUDUP.

A aquesta jornada de protestes s’hi sumaran també alguns centres mèdics i d’atenció primària com l’Hospital Dos de Maig, el de Sant Pau o el CAP Guineueta i Besòs, que s’afecgiran a la manifestació convocada a les 12.30 hores a la plaça de la Universitat.