Aquest cap de setmana ha començat la Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa, amb un ampli programa d’activitats a càrrec de les diferents entitats del barri, que s’allargarà durant dues setmanes. Una de les primeres cites festives eren els concerts de quatre grups ahir al Parc del Clot, organitzats per la Coordinadora de Joves “La Pinya”, l’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme a Sant Martí i diversos esplais i entitats de cultura popular del barri. El lema de la festa era “Feixistes fora del barri, ni al Clot ni enlloc”. Les “barraques” havien de tancar a les 3 h, però alguns dels assistents no volien donar per acabada la festa a aquesta hora i la Guàrdia Urbana va decidir enviar-hi sis dotacions antiavalots per desallotjar el parc.

Segons diversos testimonis, hi ha haver càrregues policials contra els que no volien abandonar el parc. La Guàrdia Urbana va traslladar a comissaria un jove que es negava a identificar-se i, un cop li van trobar el DNI, el van deixar lliure acusat de desordre públic. Segons l’atestat policial, aquest jove va intentar treure-li el casc a un dels agents antiavalots.

Tots aquests fets han estat motiu de discussió aquest migdia durant el pregó de la Festa Major. El pregó en si anava a càrrec del Foment Martinenc, però els portaveus de La Pinya, que havien de llegir el manifest jove, han aprofitat per denunciar una intervenció policial que consideren injustificada i excessiva. Quan el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha pres la paraula, ha donat explicacions sobre l’actuació de la Guàrdia Urbana, enmig de les crítiques dels joves i bona part del públic, amb qui s’ha establert un diàleg sobre els fets d’ahir.