El pla d’actuació no preveu, en canvi, una reforma estructural. De fet, les torres venecianes, que formen part del Patrimoni Arquitectònic de Barcelona, estan protegides amb un nivell B:B, per la qual cosa només hi estan autoritzades intervencions de restauració i manteniment integral. La reparació servirà per millorar les lesions i el manteniment, tant en la part interna com externa, de les torres.

Segons l’Ajuntament, s’hi instal·laran bastides per fer un manteniment dels tancaments, neteja general, reparació de forats i esquerdes. També es repararan les lesions en els elements de pedra i dels murs, perjudicats pel pas dels anys. La idea és finalitzar a mitjan 2013 les obres.

Les torres són obra de l’arquitecte Ramon Reventós i daten de l’any 1928, quan es van començar a construir amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929 com a porta d’entrada a la muntanya de Montjuïc. Reventós es va inspirar en el campanar de la catedral de San Marc de Venècia, a Itàlia, i per això originalment va rebre el nom de Campaniles.