Són imatges d'ara fa tot just un any. Aquest esvoranc al cor del barri de la Teixonera va obligar a desallotjar 14 veïns i va evidenciar els problemes del clavegueram, en una zona en què el terreny és argilós i ple de pous d'aigua. Un any després, aquest és l'aspecte de la plaça, el forat ha desaparegut. S'ha fet feina, com modernitzar i renovar la xarxa de clavegueres i dibuixar un mapa de tots els aqüífers de la zona. Però queden pendents les obres de remodelació de la plaça d'Isop, que havien de començar fa uns mesos, per reordenar el trànsit a la zona i fer-la més accessible LLUÍS CAIDELL, president de l'AV de la Teixonera "El que volem els veïns és que s'hi posi data i es facin ja les obres que són urgents i necessàries que s'han de fer al barri." Entre les millores: fer una rotonda que faciliti el trànsit. I pel que fa als vianants, millorar el paviment i eixamplar les voreres, una reclamació vital per a molts dels veïns de la zona. Sobretot per la gent gran o amb problemes de mobilitat. FRANCISCO PÉREZ, veí de la plaça d'Isop "Las aceras son muy estrechas, no te cabe ni un carrito de la compra, además están muy dobladas. Y por eso es muy difícil caminar, sobretodo para la gente mayor o con alguna discapacidad." Els veïns volen també que es creï una zona d'aparcament de vehicles en un solar proper a la plaça i reclamen una zona d'esbarjo infantil.

Un any després de l’esfondrament al cor del barri de la Teixonera, els veïns reclamen que comencin les obres per condicionar la plaça que s’havien de començar fa uns mesos. El pla preveu reordenar el trànsit a través d’una rotonda i també canviar els sentits d’alguns carrers propers per millorar la mobilitat.

Entre la feina feta arran de l’aparició de l’esvoranc destaca la renovació de la xarxa de clavegueram i també l’elaboració d’un estudi per detectar els aqüífers i pous d’aigua de la zona. Els veïns reclamen ara que s’aprofiti l’ocasió per dotar d’equipaments la zona i per això reclamen una llar d’infants i zones infantils. També proposen reconvertir solars buits en zones públiques d’aparcament. I poder fer més àmplies les voreres, que en alguns punts són difícils de transitar pels vianants.