MARTA VERDEJO, plataforma 03BCN "No acceptem que aquestes signatures quedin silenciades. El govern de CiU sota arguments de discutible legalitat ens enganya i fa escarni de la voluntat de diàleg de la comunitat educativa i de la ciutadania."

A mitjan mes d’abril, la Plataforma03BCN  va entregar a l’Ajuntament 25.916 signatures per impulsar la iniciativa ciutadana Defensem el 0-3. L’objectiu és regular el model educatiu de les escoles bressol municipal i que el govern municipal retiri les retallades i les privatitzacions.

La Plataforma03BCN explica que el 28 de maig l’Ajuntament els va comunicar que no admetia a tràmit la iniciativa perquè la proposta no anava acompanyada d’un text articulat i les signatures no estaven autentificades. La plataforma defensa que la normativa que regula aquestes propostes és ambigua perquè preveu que el text articulat es redacti després que la iniciativa sigui admesa a tràmit.

Atesa aquesta situació, la plataforma veu “mala fe manifesta” per part de l’Ajuntament perquè asseguren que en el moment d’impulsar la iniciativa, van demanar informació al consistori. L’impuls d’aquest tipus d’iniciatives no té precedents a Barcelona i demanen que la síndica de la ciutat intercedeixi en el procés.