La quarta edició de la Magic Line, la mobilització solidària per les persones en situació vulnerable, ha aplegat més de 12.000 persones pels carrers de Barcelona. La passejada culmina cinc mesos plens d’activitats solidàries que han dut a terme els centenars d’equips inscrits.

Al llarg del matí, caminants de totes les edats han completat els recorreguts de 10, 15, 20, 30 o 40 quilòmetres. Han sortit de diferents punts de la ciutat i tots han acabat a l’avinguda de la Catedral. Aquest és també el punt de trobada amb el concert de fi de festa que es farà a la tarda.

150 anys de la Fundació Sant Joan de Déu

Enguany se suma una cinquena modalitat de caminada de 15 quilòmetres amb un valor simbòlic. El recorregut parteix de l’Hospital Sant Joan de Déu, i coincideix amb els 150 anys de l’inici de l’activitat del centre de l’ordre religiosa.

Els fons captats pels equips, que aquest any ha superat els 280.000 euros, es destina íntegrament a programes socials dels 15 centres de Sant Joan de Déu com ajuts, pisos d’inclusió, teràpies complementàries i recerca biomèdica. En aquests equipaments s’atenen persones sense llar o en situació de dependència, amb trastorn mental, discapacitat intel·lectual o infants hospitalitzats.

Concert solidari per acabar una jornada històrica

Per posar punt final a la jornada festiva, des de la Fundació Sant Joan de Déu han organitzat un concert solidari a l’avinguda de la Catedral. Durant una hora i mitja diversos grups de renom han compartit escenari amb persones amb risc social, des de gent que ha viscut al carrer fins a persones amb problemes psíquics. Una mostra final de l’empatia que Sant Joan de Déu vol transmetre amb les persones vulnerables a través de la Magic Line. En el concert que portava per títol ‘Música per la inclusió’, hi ha participat Gossos, Motis & Chamorro, Quimi Portet, Andreu Rifé i Clams amb usuaris de diferents programes de la Fundació Sant Joan de Déu.