Prop de 190 farmàcies de la ciutat inicien aquest dissabte una campanya solidària de recollida de medicaments organitzada per Banc Farmacèutic. L’objectiu és aconseguir 60.000 fàrmacs per donar a entitats assistencials, com ara ONG, residències d’avis o centres de drogodependents.

Es tracta d’una campanya solidària que busca aconseguir medicaments per entitats assistencials d’arreu d’Espanya. Des del Banc Farmacèutic, l’organitzador de la iniciativa, parlen amb associacions que treballen per millorar la vida de persones en risc d’exclusió social i fan una llista amb tots els fàrmacs que els demanen. Després proposen a les farmàcies participar a la campanya i reparteixen l’assignació dels medicaments. Segons Mercè Garrigosa, membre del Banc Farmacèutic, són medicaments diversos, com ara analgèsics, iode o vitamines, que es troben exclosos de la Seguretat Social. Hi ha 900 voluntaris que donen informació sobre la campanya als clients.

Aquest any participen en la recollida solidària 189 farmàcies de la ciutat de Barcelona i 327 de tot Catalunya. Durant una setmana recolliran medicaments que es destinaran a 123 entitats de tot l’estat, com per exemple, residències de gent gran, centres de drogodependents o ONG com Càritas o Creu Roja.  Alguns dels primers col·laboradors de la campanya han donat medicaments genèrics, com per exemple, ibuprofè.

Des de l’entitat fa 10 anys que organitzen aquesta campanya i creuen que continua sent necessària perquè, segons un estudi, el 34 % de les famílies espanyoles en situació de pobresa ha deixat de comprar medicaments o de seguir tractaments per falta de recursos. De fet, l’any passat els van sol·licitar 30.000 medicaments i enguany se n’ha incrementat la demanda i n’esperen recollir 60.000. Segons dades de l’any passat, Barcelona recapta el 70 % de fàrmacs de tot l’estat.