L’Ana Villalobos és una jove de Ciutat Meridiana, estima el seu barri, com la majoria. Però té clar que no hi viurà tota la vida, com sí que han fet els seus pares. Troba a faltar més activitat comercial i més oferta en la restauració. En definitiva, que hi hagi més vida i “que no hagi d’agafar el metro per anar a prendre alguna cosa”. El seu cas no és únic. El responsable de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, explica que sí que noten que cada vegada hi ha menys població. Bravo diu que al barri només hi ha pisos, i que amb això no n’hi ha prou. També explica com les botigues han anat tancant. I alhora, les poques noves que intenten obrir ja no tenen èxit. Per Filiberto al barri li manca activitat econòmica. Per això descriu Ciutat Meridiana com un “barri nòmada”, perquè ara els veïns s’hi estan fins que en poden marxar.

Un clar exemple de la manca d’activitat econòmica el trobem al Mercat de Núria. El seu president, Manuel Martín, explica que les parades obertes són menys de la meitat. Un cop els propietaris s’han anat jubilant ningú ha agafat el relleu. I Martín assegura que el futur del mercat és negre perquè “els clients són persones grans” que a poc a poc van desapareixent.

Les dades corroboren el que diuen els veïns. L’any 2008 al barri hi vivien 11.324 persones, mentre que el 2016 la població ha baixat fins a les 10.055. Se n’ha perdut gairebé un 10 %. A més, el procés és gradual i no hi ha cap raó per pensar que s’aturarà, ja que any rere any s’ha perdut població.

L’Ajuntament explica que altres barris de Barcelona també han perdut habitants alguns anys. Tot i això, la regidora del districte de Nou Barris, Janet Sanz, diu que els preocupa que els veïns que milloren el seu poder adquisitiu marxin del barri, i afegeix que si es produeix aquesta situació”ho hem de corregir i canviar”.

L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana manifesta que se senten oblidats per tots els governs municipals, també per l’actual. Janet Sanz respon que l’actual govern té present Ciutat Meridiana. Afegeix que, en general a tot el districte, s’han aturat uns 400 desnonaments, una de les xacres del barri. Janet Sanz també explica que s’està treballant en el Pla de millora dels Barris per a la zona nord de la ciutat i que aquest més es presentarà al districte un pla de desenvolupament econòmic per a tot Nou Barris, un pla que s’ha treballat amb Barcelona Activa.