El primer arrestat actuava sobretot a farmàcies i supermercats de Nou Barris. Ho feia acompanyat d'un tercer home quan quedava poc temps per tancar els establiments. Amb cascs o passamuntanyes entraven ràpidament cap a la caixa enregistradora, i amb un ganivet o amb una arma de foc, que podia ser simulada, es dirigien al dependent. JOSEP MARIA PUJOL, cap d'Investigació de la Comissaria de Nou Barris "No dubtaven en amenaçar, en posarçlo molt a prop del coll o en altres parts del farmacèutic o dels empleats de les botigues i això crea una gran por en la víctima i per tant, facilitia el fet delictiu." I així en una desena d'atracaments. Tot just després de cometre presumptament un robatori a una farmàcia els agents van poder detenir un dels dos homes. L'altre es troba en odre de crida i cerca. Amb el mateix "modus operandi" actuava el segon detingut a ciutat vella i a l'eixample. Just després de robar presumptament en un supermercat els mossos d'esquadra el van detenir. Tots dos ja han ingressat a presó.

Nou Barris

Un dels dos arrestats és un jove de 29 anys i de nacionalitat espanyola. Els Mossos d’Esquadra el van detenir el 29 de setembre després d’investigar una sèrie de robatoris que s’havien produït als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, l’Eixample i Sant Martí durant el mes d’agost. Concretament se l’acusa d’haver comès vuit delictes de robatori amb violència i intimidació en establiments comercials, generalment farmàcies i supermercats, una falta de lesions, danys i maltractament d’obra, robatori i furt d’ús de vehicle i conducció temerària.

El detingut, que ja ha ingressat a presó, no actuava sol. Presumptament cometia els atracaments amb un altre home, que està identificat i en cerca i captura. Els dos entraven als establiments amb la cara tapada amb passamuntanyes i amenaçaven els treballadors amb ganivets i armes de foc que podrien ser simulades. Un cop aconseguien el botí, fugien en una moto.

Ciutat Vella

L’altre detingut és un home de 41 anys i de nacionalitat espanyola que actuava al districte de Ciutat Vella. Els Mossos d’Esquadra el van detenir el 3 d’octubre gràcies a la col·laboració d’uns veïns, que van aconseguir retenir l’home després que intentés robar un supermercat del barri. L’home, que ja ha ingressat a presó, actuava sempre sol i feia servir una arma de foc simulada. Se l’acusa d’haver comès sis robatoris amb violència.