Salvem El Petit Princep Blau, aquesta pancarta a l'entrada de l'escola bressol alerta de la situació. Estan de lloguer i amb l'entrada en vigor de la nova Llei d'arrendaments urbans, la propietat els ha anunciat que han de marxar. La cooperativa que gestiona la llar d'infants sol·licita ajut a les administracions per tal que se'ls garanteixi, com a mínim, poder acabar el curs. MARINA VALLÈS, directora llar d'infants El Petit Princep Blau "Nosaltres tenim clar que hem de marxar. Estem disposats a marxar. El que passa és que no coincidís a mitjan curs. O aquest juny o al juny següent, o al juliol, millor encara. I tenir temps de poder fer un traspàs a una altra ubicació, si aconseguim algun altre edifici a una altra banda." Amb la llei a la mà, la propietat té dret a reclamar l'edifici, però ells demanen que es tingui en compte que ofereixen un servei de setembre a juliol i que, asseguren, és necessari al barri. La situació d'incertesa afecta les matriculacions i les 40 famílies usuàries del centre. També els treballadors. MARINA VALLÈS, directora llar d'infants El Petit Princep Blau "La gent que treballa aquí, si no pot anar a altra banda es quedarà sense feina. Som les mestres de la cooperativa, tres monitores més, hi ha una cuinera, una persona que s'ocupa de la neteja..." Aquest mes de maig es farà el judici perquè la propietat els ha denunciat. Serà aleshores quan sabran del cert el temps de què disposen per poder salvar el projecte d'aquesta escola bressol d'Horta amb més de 50 anys d'història a la Font d'en Fargues.

“Hem fet de tot, però la propietat no s’avé a res”, assegura Pepa Blanes, una de les treballadores de la Cooperativa Escolar Guinardó, que gestiona la llar d’infants El Petit Príncep Blau. La Pepa relata que el mes de desembre van rebre una carta de la propietat de l’edifici en què se’ls informava que havien de deixar l’immoble un mes després, el gener d’aquest any. Una petició difícil de complir a la meitat del curs escolar i quan l’escola dóna servei a 40 famílies del barri de la Font d’en Fargues, on està ubicada. La cooperativa ha demanat a la propietària un cert marge de temps, és a dir, acabar aquest curs i el vinent, per poder trobar una nova ubicació on desenvolupar l’activitat educativa, però asseguren que la propietària es tanca en banda a qualsevol solució. De fet, el conflicte ja ha arribat al jutjats. La propietària els ha denunciat i ja tenen data per a una vista oral a principis de maig.

La Pepa, que coordina les entrevistes amb les noves famílies que volen portar els fills a l’escola, assegura que la proximitat amb el període de matriculacions a les escoles bressol, el proper mes de juny, els està perjudicant. De moment tenen una llista de famílies que, tot i saber la situació del centre, “no volen anar enlloc més”.  La llar d’infants El Petit Príncep Blau està molt arrelada al barri. A més, la cooperativa que la gestiona també s’encarrega del servei de menjador i de les activitats extraescolars de l’Escola Àngels Garriga i l’Institut Francisco de Goya. Es dóna el cas que l’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, va fer els “primers passos”, com ella mateixa explica a la seva pàgina web, en aquesta llar d’infants, de la qual destaca la gestió per “una cooperativa de mestres molt compromesa, que va lluitar per esdevenir escola pública a finals dels 70”. De moment, el centre ha començat una campanya de recollida de signatures a Change.org dirigida a la propietària. En només cinc dies ja n’han recollit més de 1.500.