L’operatiu policial va començar dies abans dels partits contra el Manchester City i el Reial Madrid, el mes de març. Els Mossos van tenir coneixement que es podrien estar revenent entrades de futbol utilitzant carnets i abonaments de socis del Barça, motiu pel qual van posar en marxa un dispositiu policial que va permetre interceptar tres homes en un control policial just dos dies després de la celebració del Barça – Reial Madrid.

El 24 de març els agents van aturar un vehicle ocupat per tres homes que duien 279 targetes de crèdit i 43 carnets de soci del FC Barcelona amb els abonaments corresponents. També van trobar-hi fotocopiadores, ordinadors portàtils i maletes amb documentació diversa, de manera que els agents van traslladar-los a dependències policials per tal d’aclarir els fets.

Un hotel com a punt de recollida

Fruit de la investigació policial, els agents van poder determinar que els homes s’allotjaven en un hotel conegut i cèntric de la ciutat, que havien convertit en el punt de lliurament i recollida de carnets del Barça per a la revenda. Així, els agents van constatar que abans d’aquests dos partits hi acudien diverses persones que a títol personal podien estar deixant sobres amb abonaments i carnets de soci a la recepció de l’hotel per posteriorment recollir-los quan acabés el partit.

Els tres homes, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Madrid, van explicar als Mossos que treballaven per a una empresa de viatges que gestionava desplaçaments a Barcelona amb entrades per assistir a partits rellevants del Barça. Tot i que segons la seva declaració aquestes entrades les aconseguien comprant-les per Internet, els investigadors han pogut determinar que els tres homes podrien haver estat revenent abonaments i també entrades que havien comprat legalment mitjançant el carnet que els socis del Barça els cedien a canvi de diners.

“Deixi el sobre blau a la recepció de l’hotel”

Els abonaments els lliuraven a la recepció de l’hotel i es recollien al mateix camp coincidint amb el dia de partit o també a la recepció de l’hotel un cop acabat el partit. Entre la documentació intervinguda els agents han trobat instruccions en anglès que havien de seguir les persones que havien comprat carnets amb l’abonament per veure el partit. En aquest full també hi havia un número d’emergència que la persona podia utilitzar per a qualsevol eventualitat o dubte.

Les instruccions explicaven com s’havia de fer l’accés al camp i a la boca i asseguraven que un dels representants de l’empresa -Josep o Maria- passaria al llarg del partit a recollir els abonaments. “Si per algun motiu no us recullen les targetes durant el partit, si us plau poseu totes les targetes a l’interior del sobre blau adjunt i deixi el sobre a la recepció de l’hotel la mateixa nit del partit”, deia la nota.

En els propers dies, els Mossos remetran l’informe relacionat amb aquesta actuació a l’Ajuntament de Barcelona, que és l’òrgan encarregat d’incoar possibles accions administratives per a la revenda d’entrades d’esdeveniments esportius. Els Mossos d’Esquadra s’han posat en contacte amb el club per aconseguir informació relacionada amb les targetes de crèdit intervingudes, les entrades que es podrien haver comprat amb aquestes i el seu valor, així com quins carnets de soci estan associats a la compra d’aquestes entrades.