Ada Colau vol capgirar les polítiques públiques de Barcelona. Assegura que en aquests moments la ciutat no té un model clar i que les polítiques de Xavier Trias no responen a les necessitats reals de la gent. Per això proposa, per exemple, revertir les privatitzacions dels aparcaments públics, recuperar la gestió 100% pública de les escoles bressol o crear un institut municipal de crèdit. ADA COLAU alcaldable de Barcelona en Comú "El primer que hem de fer és aplicar el fre d'emergència, aturar la deriva privatitzadora que s'ha produit en els darrers anys i assegurar a tots els barcelonins uns drets mínims que els garanteixin una existència digna." I per fer possibles totes aquestes mesures Colau s'ha compromès a fer política des de la transperència i de forma col·lectiva, comptant també amb la participació i implicació ciutadana. "Si no servim prou bé el bé comú, si no fem prou bé la nostra tasca comprometeu-vos avui i ara a fer-nos fora." Sobre el turisme, l'alcaldable de Barcelona en Comú considera que cal redefinir un model que està fora de control aplicant, mentrestant, una moratòria a tots els tipus d'apartaments turístics.

En una xerrada titulada ”Barcelona, capital del canvi”, Ada Colau ha desgranat les línies generals del seu programa polític en una conferència a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Colau ha descrit una ciutat “polaritzada, en què molta gent viu i treballa en condicions indignes”, i ha afirmat que cal “aturar la deriva privatitzadora i assegurar uns drets mínims que garanteixin que ningú no pugui ser desnonat”.

Per fer front a la situació actual, l’alcaldable de Barcelona en Comú ha avançat algunes mesures “de mínims” del seu programa electoral, com la municipalització de l’aigua, la creació d’un operador energètic verd integral o bé la generació d’un parc de lloguer social i de cooperatives d’habitatges. Pel que fa a les inversions públiques, ha demanat recuperar la gestió del 100% de les escoles bressol i revertir les privatitzacions de la xarxa d’aparcaments o de l’Institut de Parcs i Jardins.

El debat sobre els pisos turístics també ha entrat a la conferència. Colau ha titllat la situació actual de “monocultiu del turisme”, ha demanat que s’implanti una moratòria temporal que impedeixi nous allotjaments i ha proposat mesures de protecció del petit comerç.

Respecte al govern local, Colau considera que els districtes de Barcelona han de reforçar les competències i se’ls ha de dotar d’un “govern d’elecció directa” de manera que tinguin competències similars als municipis i no al revés.