La infanta Cristina ha estat finalment imputada en el cas i haurà d’anar a declarar davant el jutge el proper 27 d’abril, en un fet mai vist fins ara a la casa reial espanyola. L’origen de la presumpta implicació de la filla del rei Joan Carles en el cas Nóos el va destapar l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, Diego Torres, que ha guardat nombrosos documents que posteriorment ha entregat al jutge durant la instrucció del cas.

Entre aquesta documentació hi ha diversos correus electrònics que Urdangarin va enviar a la seva dona per consultar-li diverses gestions que tenia la intenció de realitzar al capdavant de l’Institut Nóos. En alguns d’aquests correus, marit i muller parlen sobre clients, col·laboradors i amics i també sobre tractes amb algunes empreses, entre les quals hi ha algunes multinacionals.

La Fiscalia hi recorrerà

Un cop s’ha conegut la imputació de la filla menor del Rei, el fiscal anticorrupció de les illes Balears, Pedro Horrach, ha anunciat que recorrerà a la citació en considerar que no hi ha indicis criminals que relacionin la infanta Cristina amb les activitats de l’Institut Nóos. El recurs es correspon amb la postura que la Fiscalia ha mantingut al llarg del procés, ja que sempre s’ha mostrat contrària a la imputació de la infanta en considerar que no hi ha motius per fer-ho.