Tot i que les taxes d’atur a Catalunya i Espanya han arribat ja a màxims històrics, però els programes de foment de l’ocupació no augmenten en la mateixa proporció: al contrari, es redueixen. En el Butlletí Oficial del Parlament publicat aquest dimecres, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha especificat que el 31 de desembre 40 funcionaris es van reincorporar als llocs de treball que ocupaven abans com a conseqüència de la finalització del programa de serveis d’orientació professional.

La supressió d’aquesta línia de fons estatals ha suposat també l’acomiadament de 37 treballadors que havien substituït aquests funcionaris i n’havien assumit tasques d’orientació, i també ha implicat la no renovació de 238 orientadors del SOC, que tenien contractes temporals. En total, 273 persones que treballaven en aquest àmbit s’han quedat sense feina.

Per mantenir el servei d’orientació, la conselleria va anunciar a finals de març que té previst reubicar 50 treballadors del SOC i contractar 100 persones més “quan el govern de Madrid distribueixi els fons per a polítiques de treball a la Conferència Sectorial”, que està convocada per al proper 11 d’abril.