Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir tres individus i en van denunciar un altre per un presumpte delicte de robatori amb força. Els fets van succeir cap a les sis del matí del 28 de març, quan dos cotxes de paisà van detectar una furgoneta que portava molt de pes i que coincidia amb la descripció que tenien els agents d’un vehicle que s’utilitzava per cometre delictes.

Quan la furgoneta circulava pel carrer de la Química amb la Gran Via de les Corts Catalanes, al districte de Sants-Montjuïc, els agents la van seguir i van demanar al conductor que aturés el vehicle, després d’identificar-se com a agents de l’autoritat i fer ús de les llums i sirenes. Just en aquell moment, el conductor de la furgoneta va fer cas omís i va accelerar de cop, intentant envestir un agent que havia baixat del cotxe policial per demanar a la furgoneta que s’aturés, que va haver de saltar per evitar ser atropellat.

Persecució per la Marina de Port

La furgoneta va iniciar una fugida per diferents carrers del barri fins que a la cruïlla del carrer Mare de Déu del Port amb el carrer de la Foneria el conductor va perdre el control en frenar bruscament i va impactar amb contra tres cotxes estacionats. En aquell mateix moment, el conductor va baixar de la furgoneta i va fugir a peu. Els agents de la Guàrdia Urbana van detenir els tres individus que hi havia dins la furgoneta i van identificar i denunciar el conductor fugat.

La furgoneta portava 400 quilos de coure sostrets al camp de futbol de Sant Boi de Llobregat, segons van explicar els tres homes a la policia en el moment de ser detinguts. Tots ells són de nacionalitat romanesa, van ser F. Ciurar, de 31 anys; A. D. Ciurar, de 18 anys, i N. R. Covaciu, de 29 anys. El conductor fugit, identificat i denunciat és I. G. Ciurar, de 24 anys, a qui, a més del presumpte delicte de robatori amb força, també se li imputen tres presumptes delictes d’atemptat als agents de l’autoritat, de falta de danys i de conducció temerària.

Aquesta intervenció policial va ser possible després d’una investigació a partir de la detenció d’una persona, el 18 de febrer, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va localitzar dos individus que estaven tallant i robant cable de coure al camp de futbol Municipal de Julià de Campmany, a Sants-Montjuïc. A partir d’aquí es va muntar un operatiu per mirar de desmantellar el grup. La Guàrdia Urbana té indicis que aquestes persones podrien ser els responsables d’alguns robatoris de coure de similars característiques a la mateixa zona, la qual cosa s’haurà d’acabar de verificar a partir de les investigacions obertes.