RAMON ESTEVE, advocat de Drets "Es desitja la mort de persones, estem arribant a uns extrems que segurament a qualsevol altre país del nostre entorn més immediat seria impensable que passés i que passés amb aquesta passivitat i que després no passa res si no es mou algú com des de la nostra associació que hem hagut d'agafar d'alguna manera aquest instrument per moure tot això i dir que ens hi oposem."

La denúncia també s’estén al mitjà en què s’emet l’espai, Alerta Digital SL. El motiu: les amenaces i insults contra catalans i bascos que es van poder sentir a l’espai televisiu els dies 12 i 19 de març.

Segons la denúncia, al programa del 12 de març, Robles Valenzuela va preguntar en directe,  textualment, “on posem aquests 70.000 porcs bascos i catalans que aniran a la final de la Copa del Rei a degradar els símbols de la nostra nació?”. El presentador va rematar la conversa dient que ell “els enviaria a països amb Ebola perquè hi facin turisme sanitari”. La Comissió Antiviolència ja ha obert un expedient per la via administrativa, però des de Drets volen que aquests fets es persegueixin per la via penal.