XAVIER CASAS, responsable de la Funció Pública d'UGT "Estem davant d'un ERO. El govern ja no sap com sortir-se'n, amb les plantilles actuals no tira. Llavors aplica un ERO amb una situació d'indefensió al conjunt de treballadors catalans sense cap mena de negociació."

El pla es vol aplicar des d’aquest any fins a 2014. En el document, que el govern ha presentat aquest divendres als sindicats, s’hi detalla com es concretarà la reducció del 15% de la jornada i el sou dels interins. Aquesta és una de les mesures més importants anunciades per l’executiu català per reduir el dèficit. La reducció salarial del 15% s’afegeix a altres retallades que afecten tot el col·lectiu de treballadors públics.

Els sindicats han denunciat que la Generalitat té pressa per aprovar el pla i que el vol tirar endavant després d’una reunió prevista per dimarts que ve. El pla habilita els diferents departaments de la Generalitat perquè puguin reorganitzar les tasques, els horaris i l’adscripció geogràfica dels funcionaris. Els sindicats xifren en 40.ooo el personal afectat per aquestes mesures.