Veient l'estat del magatzem, és fàcil imaginar-se com es guardaven la resta de productes. Caixes i més caixes apilades sense cap ordre ni mesura higiènica. A les parets, problemes d'humitats i d'instal·lació elèctrica. N'hi havia que, fins i tot, quan tancaven a la nit, ho apagaven tot. És a dir, que deixaven sense llum els congeladors i les neveres. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "El lavavo era una ampliació del magatzem. S'hi guardaven productes tòxics..." Durant una setmana, la Guàrdia Urbana va fer una setantena d'inspeccions en botigues de queviures de tot Barcelona. Els agents sospitaven que al darrere hi podien haver problemes sanitaris. I així es va confirmar. Tres de cada quatre comerços incomplien la normativa. S'hi venien, per exemple, productes caducats o en mal estat. Uns aliments que ja s'han decomissat i destruït. Són més de 730 quilos de làctics, plats precuinats, cans i pasta. Alguns, ni tan sols tenien l'etiqueta en castallà o en català. Ara els comerços s'enfronten a una sanció. Les multes per saltar-se la llei van dels 600 als 600.000 euros. La Guàrdia Urbana ja ha anunciat que aquest tipus de controls s'aniran repetint periòdicament per les botigues de tota la ciutat.

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, les inspeccions formen part d’una campanya (que han batejat com a operació Rebost) que s’ha fet a tots els districtes de la ciutat per controlar el compliment de la normativa referent als aliments. En total, s’han inspeccionat 57 establiments, s’han detectat 237 infraccions i s’ha decomissat i destruït 735 kg d’aliments.

La major part de les infraccions són a causa de productes no aptes per al consum, desenvolupar una activitat diferent a la que consta a la llicència i no senyalitzar correctament la prohibició de vendre i subministrar begudes alcohòliques a menors de 18 anys.

Multes de fins a 600.000 euros

La policia ha aixecat actes d’inspecció de totes les infraccions detectades i les ha tramitat a l‘Institut de Seguretat Alimentària (ISAL), de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.  Els aliments comissats han estat traslladats a punts verds per ser destruïts.

Les sancions per incomplir la normativa de seguretat alimentària poden oscil·lar entre els 600 i els 600.000 euros.

L’operació Rebost és la primera que es fa a tot Barcelona. Fins ara, la Guàrdia Urbana havia fet inspeccions puntuals a diferents establiments de la ciutat.