El projecte preveu que el Port Vell es converteixi en una marina de luxe, un port d'alt nivell per a iots de grans dimensions. Si actualment al Port Vell hi ha unes 300 embarcacions de diferents dimensions, el projecte preveu que en un futur n'hi hagi 150 però més grans, de fins a 130 metres d'eslora i amb uns serveis a l'altura d'aquests nous clients d'alt nivell. Alguns d'aquests serveis s'ubicarien en uns edificis de dues plantes, que és el que més preocupa ara bona part dels grups polítics de l'Ajuntament, que al final del procés també hi hauran de dir la seva. De moment Iniciativa i PSC ja han dit que no els agrada la marina de luxe, CiU i PP el veuen amb bons ulls. Els que ja hi han presentat al·legacions són els veïns de la Barceloneta, que hi veuen aquests inconvenients. I també consideren que expulsaran els habitants del port i acabaran amb la tradició pescadora del barri. De moment ja hi ha un manifest al qual es pot adherir qui ho vulgui i hi ha convocada una manifestació per al 14 d'abril.

El projecte de la nova marina es tracta d’una iniciativa privada en terrenys propietat del Port i que està en fase d’exposició pública. El projecte inclou serveis per a les embarcacions de grans dimensions però també d’oci; també preveu la reducció a la meitat del nombre d’amarradors actuals. Els veïns creuen que aquest projecte acabarà expulsant-ne els habitants de la Barceloneta i l’activitat dels pescadors.

El govern ha matisat que el projecte no pretén ser una marina de luxe. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha dit a BTV que l’objectiu del projecte és el de renovar la marina del Port Vell, que es troba en mal estat i que l’Ajuntament pretén impulsar un clúster nàutic.