JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "Aquesta és una vaga general necessària perquè, a més de l'atac greu als drets laborals, ens trobem també amb un atac greu als drets socials, perquè la reforma laboral i les retallades socials que estan fent aquí a Catalunya conjuntament el govern del PP a l'Estat i el govern de CiU a Catalunya, està fent que els treballadors i treballadores, que el conjunt de la ciutadania estiguin quedant-se sense drets laborals a les empreses i sense drets socials a la societat i per això el dia 29 aturarem el país." JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "Sólo les queda el recurso de que la gente se desilusione y no crea que a través de la lucha se puede cambiar. Pues no. Yo creo que los contenidos de esta reforma merecen una respuesta muy mayoritaria. Nos jugamos mucho, no nos jugamos poco y en ese sentido estoy convencido que la ciudadania sabrá luchar y cambiar esta reforma."

Els secretaris generals dels dos sindicats han anat a la seu d’Ocupació acompanyats d’altres càrrecs de les seves centrals per complir amb el tràmit de registrar oficialment la vaga del 29-M.

Àlvarez i Gallego han coincidit a assenyalar com a necessària la vaga general, perquè consideren la reforma un atac greu als drets laborals i també als drets socials.