Un arròs típic de la localitat de Pals cuinat exclusivament amb verdura ecològica. Era la carta de presentació del grup Mon Empordà, que han baixat a la capital per donar suport a la iniciativa de consolidar un Mercat de Pagès a Barcelona ADRIÀ, Món Empordà "Hi ha molta cooperativa de consum, molta botiga... les cooperatives encara, però les botigues són cares i possiblement un mercat seria convenient." CARLOS ROIG, pagès d'Alcanar "Els pagesos hem de poder venir a Barcelona un cop a la setmana a vendre el nostre producte directament." Com ells, un centenar de pagesos han participat al primer gran Mercat de Pagès que es fa a la ciutat. L'Associació Internacional Slow Food, n'ha estat una de les promotores. Consideren que els mercats municipals no potencien prou el producte de proximitat i reivindiquen que el consumidor tingui un contacte directe amb el pagès com a garantia de qualitat ANNALISA GIOCOLI, Slow Food "Son productos que pueden venir de otros lugares, no están garantizando el producto local y de proximidad." Els consumidors que avui han visitat el mercat coincideixen en la reclamació dels pagesos perquè entenen que una iniciativa d'aquestes característiques seria el punt idoni on trobar producte de qualitat a preu més assequible. ANNA Si pogués comprar producte ecològic a millor preu el consumiria sempre." El mercat de pagès s'ha organitzat en el marc de la Divuitena Fira per la Terra. Prop de 400 parades han omplert el Parc de la Ciutadella de les últimes novetats en teràpies alternatives, energies renovables i productes solidaris.

La Fira de la Terra és un esdeveniment de caire ecologista que cada any es fa al Parc de la Ciutadella i al passeig de Lluís Companys. Hi participen diverses associacions que treballen en defensa del medi ambient la gran majoria sense ànim de lucre.

Enguany la novetat més important ha estat la celebració del Mercat de Pagès centrat en els productes de proximitat i ecològics. Sembla que la tendència a consumir els aliments ecològics s’està estenent cada cop més i ara el consumidor valora saber d’on vénen i com s’han produït els productes que compra i consumeix. Són molts els emprenedors catalans que es llancen a obrir un negoci de productes artesans i de qualitat prioritzant el comerç de proximitat. Un centenar de pagesos i productors artesans han aprofitat l’ocasió i s’han reunit aquest cap de setmana en aquest primer mercat d’aquestes característiques que es fa a Barcelona. Els pagesos reclamen a l’administració que els faciliti un espai on poder celebrar un mercat de forma periòdica i estable. Els consumidors que aquest diumenge s’han apropat al passeig de Lluís Companys també han coincidit a reivindicar un mercat on trobar producte de qualitat a un preu més just.

L’afluència de públic tant de la Fira com del Mercat han estat tot un èxit i, fins i tot, s’han superat les expectatives que tenia previstes l’organització.