La Fira per la Terra és un esdeveniment de caire ecologista que cada any es fa al Parc de la Ciutadella i al passeig de Lluís Companys. Hi participen diverses associacions que treballen en defensa del medi ambient la gran majoria sense ànim de lucre.

Enguany els organitzadors han vist com la nova regulació de l’Ajuntament per a grans esdeveniments feia perillar la celebració de la fira. Ha estat el primer cop que es demanaven una sèrie de documents que fins ara no s’havien requerit i que l’associació considerava que no eren necessaris per dur a terme l’esdeveniment. L’Ajuntament pretenia que cadascuna de les parades i entitats que participen a la fira sol·licitessin individualment el permís d’ocupació de la via pública, mentre que els organitzadors consideren que l’esdeveniment s’ha d’autoritzar en el seu conjunt. Finalment, tant el consistori com l’organització han arribat a un acord i la Fira per la Terra s’ha desenvolupat amb total normalitat.

En aquesta 18a edició, per primera vegada, s’ha fet un Mercat de la Terra amb parades dedicades als productes alimentaris artesanals, ecològics i de proximitat. D’aquesta manera es vol fomentar el comerç de tu a tu entre el productor i el consumidor i, donar sortida a petits emprenedors que s’han atrevit a iniciar un negoci sostenible i respectuós amb el medi ambient.