El límit serà les 11 de la nit. A partir d'aquesta hora i fins a les set del matí les petites botigues d'alimentació hauran de tenir la persiana baixada. El decret afectarà tots els locals menors de 150 metres quadrats com per exemple aquest. El seu propietari té dos comerços d'aquest tipus i assegura que ells tanquen a dos quarts de dotze. La nova normativa els obligarà a fer-ho mitja hora abans. No és un gran canvi però està molest perquè amb la crisi les vendes han disminuït molt. Aquest altre establiment fa nomes 8 mesos que està obert. L'encarregat és mostra més obert a acceptar la nova normativa si tots els comerços respecten l'horari. Els mateixos comerciants reconeixen que algunes d'aquestes botigues obren, en alguns casos fins a la una de la matinada. Amb aquesta restricció d'horaris l'administració vol aconseguir reduir el soroll i afavorir el descans dels veïns, així com disminuir el consum d'alcohol en la via pública. Els botiguers que hi estan en contra, argumenten que ja no en poden vendre a partir de les 11 de la nit. Qui valora positivament aquesta mesura és l'associació de veïns que considera que la regulació dels horaris hauria d'anar m'es enllà. LLUÍS MARTÍNEZ, president de l'AV Poble Sec "És un problema para el barrio, porque estos pequeños supermercados lo que hacen es que cierran a las 12, y cuando los bares del interior cierran ellos hacen el negocio y empieza el botellón, la gente va a comprar alcohol en estos pequeños supermercados y de aquí viene el problema del botellón". L'entitat veïnal reclama que l'Ajuntament sigui també més restrictiu amb l'horari dels bars i sobretot de les terrasses.

El decret que prepara l’Ajuntament de Barcelona prohibirà l’obertura nocturna, entre les 23 i les 7 h, de les botigues d’alimentació de menys de 150 m2 de superfície. La llei catalana d’horaris comercials dóna competències als ajuntaments per ordenar el tancament d’establiments comercials en horari nocturn per raons d’ordre públic.

Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, darrerament s’ha detectat un increment notable de l’activitat nocturna en aquest barri, que ha disparat el nombre de queixes dels veïns per soroll: ara mateix, el 65% de les denúncies relacionades amb la convivència que arriben al Districte de Sants-Montjuïc provenen del barri del Poble-sec. Els responsables municipals consideren que hi ha una relació causa efecte entre aquests conflictes i els establiments que resten oberts, normalment per a la venda i el consum d’alcohol al carrer.

La majoria de propietaris d’aquests establiments no són partidaris d’aquesta restricció i argumenten que encara que la seva botiga obri fins més tard, a partir de les 23 h ja no poden vendre begudes alcohòliques. Qui veu amb bons ulls la mesura és l’Associació de Veïns de Poble Sec que ja fa temps que denuncia els problemes de soroll. El president diu que “aquests comerços allarguen l’horari fins a la mitjanit i aprofiten el tancament de bars per fer negoci venent alcohol”. Aquest és segons Lluís Martínez l’origen del “botellón” que a les nits es fa en algunes places.

Des de l’entitat veïnal valoren positivament el nou decret però són partidaris de fixar l’horari de tancament a les 22 hores. També reclamen que l’administració posi restriccions en l’horari dels bars i terrasses i que no en concedeixi més llicències.

La regulació per decret de l’horari de determinats tipus d’establiments comercials per limitar-ne l’obertura a la nit ja s’ha portat a terme anteriorment en altres dos districtes de la ciutat de Barcelona. Concretament, l’any 2009 es va regular l’horari de petits establiments alimentaris del districte de Ciutat Vella i, posteriorment, l’any 2010 es va fixar aquesta mateixa limitació al barri de Gràcia.