El doctor Pere Mir, que va fer fortuna com a químic, i que és ara president de la Fundació Privada Cellex, ha estat qui ha fet possible la remodelació i adequació d'un espai on des d'ara treballaran prop de 200 investigadors en 23 grups de recerca diferents. Són més de 5.000 metres quadrats de laboratoris, serveis científics i espais tecnològics repartits en cinc plantes que estan ubicades a l'ala sud de la Facultat de Medicina. RAMON GOMIS, director de l'IDIBAPS "Volem fer una recerca que es diferenciï d'altres centres perquè està molt propera a la societat i vol, com a objectiu primari, lliurar-nos de les malalties amb la prevenció, un diagnòstic precoç i amb el tractament." El Centre de Recerca Biomèdica Cellex neix doncs en un lloc, segons els mateixos investigadors, idíl·lic, ja que és dins de la Facultat de Medicina i envoltat de l'Hospital Clínic. A part del seu mecenes, amb una presència molt discreta, aquest migdia han visitat el centre també els consellers d'Economia i Salut i altres autoritats del món de la docència i la recerca. BOI RUIZ, conseller de Salut Tot i això, la Generalitat celebra l'aportació econòmica del sector privat i assegura que és necessària.

La Universitat de Barcelona (UB) i l’Hospital Clínic, a través de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), han captat una donació de nou milions d’euros feta per la Fundació Privada Cellex per construir uns nous laboratoris de recerca biomèdica. En total són 5.000 metres quadrats de noves instal·lacions, que acolliran 23 equips multidisciplinaris amb un total de 140 científics. Els nous laboratoris, dividits en cinc plantes, es dedicaran a diversos camps de la biomedicina, com les malalties cardiovasculars, l’oncologia, les malalties infeccioses i respiratòries o les neurociències. A banda de la donació de Cellex, també s’han aconseguit fons europeus FEDER, de la Generalitat i de l’Institut de Salut Carlos III.

És la segona donació privada que capta l’IDIBAPS en els darrers anys després de la inauguració el 2010 del Centre Ester Koplowitz de Recerca Biomèdica.