La secció sindical de CGT a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona ha convocat 25 jornades de vaga parcial d’una hora i quart cada dia per mostrar el desacord amb la decisió de l’empresa d’acomiadar 28 treballadors aquest any. La decisió ha estat presa després d’una reunió aquest dimecres amb la direcció de Parcs i Jardins i l’Àrea de Mediació de la conselleria d’Empresa i Ocupació. Des de CGT afirmen que l’empresa “no s’ha avingut a negociar” les seves reivindicacions: que no s’acomiadi més treballadors amb contracte de relleu, que es compleixi el dret de jubilació parcial i que no s’augmenti la jornada laboral ni es perdin dies de vacances.

CGT ha anunciat que les aturades començaran aquest dijous i tindran lloc els dies 20 i 29 de gener, el 13 i 22 de febrer, l’1 i el 19 de març, el 7 de maig, el 30 de juny, el 4 de juliol, el 23 d’agost, el 9, el 13, el 17 i el 20 de setembre, l’1, el 2 i el 4 d’octubre, el 2, el 12, el 24, i el 31 de desembre, coincidint amb els dies que està previst acomiadar els treballadors.

Els altres dos sindicats que formen part del Comitè d’Empresa, CCOO i USOC, han decidit de moment no secundar la convocatòria de CGT en espera de la reunió que han de tenir dijous amb la direcció de l’empresa a la Comissió Negociadora, en la qual esperen que l’Institut compleixi el compromís de presentar una proposta en ferm sobre el nou conveni que inclogui les peticions dels dos sindicats, similars a les de CGT. Si no es produeix aquesta proposta que inclogui les seves peticions per part de la direcció, ambdues formacions sindicals han anunciat que adoptaran “mesures de pressió”. L’any passat els treballadors de Parcs i Jardins van realitzar diverses protestes, la més multitudinària de les quals va ser una concentració d’un centenar d’empleats al desembre davant l’Ajuntament.