Les protestes dels prop de 150 treballadors públics que s'han concentrat davant la delegació de Governació han durat més de dues hores i han obligat a tallar la via Laietana. D'aquesta manera han volgut mostrar el rebuig a unes retallades, que, per la Generalitat, són inevitables. Durant la reunió de la Mesa de la Funció Pública el govern català ha confirmat que seran de 730 milions d'euros, com l'any passat. Els sindicats no estan disposats a acceptar-les. Demanen a la Generalitat més transparència en els comptes i que hi busqui alternatives. JOSEP MARIA ISUN, portaveu de la Plataforma Sindical Unitària "Entenem que l'administració i la Generalitat hauria de fer una altra política econòmica i fiscal. Podria treurte diners d'altres llocs. No ens toca, nosaltres ja hem pagat prou les retallades d'aquests últims anys" A més, critiquen que el govern català apliqui retallades sense tenir els pressupostos aprovats. Tot i que no està confirmat, de moment sembla que sí que hi ha acord pel que fa a les baixes. En cas d'hospitalització, intervencions quirúrgiques i tractaments oncològics els treballadors públics cobraran el 100% del sou. Mentre duren les negociacions, els sindicats ja han anunciat mobilitzacions per al dia 26 a tots els centres de treball. MERITXELL MASÓ, secretària d'Administració de la Funció Pública "Suprimir la paga extra no està agafant força, és una de les mesures de l'any 2012 i per tant com a tal està a sobre la taula com tota la resta en espera de parlar-ne amb els sindicats."

Un centenar de manifestants han tallat, per segona vegada en menys d’una setmana, la via Laietana, a l’altura del Departament de Governació. Portaven pancartes amb el lema “Mossos en lluita” i han fet sonar botzines i xiulets per alertar la població dels riscos que causaran les retallades.

Els sindicats presents a la taula de negociació són UGT, CCOO i IAC, que s’han reunit amb membres del govern per arribar a un acord que faci rebaixar les intencions de la Generalitat. El dia 14 van anunciar que pretenien fixar unes retallades pressupostàries equivalents a les que ja van haver durant el 2012. La secretària d’Administració de la Funció Pública, Meritxell Masó, ha dit que ha notat una manca de voluntat negociadora per part dels sindicats i que de moment el fet de suprimir la paga extra “no està agafant força”.

El secretari d’Organització de CCOO, Xesús González, ha declarat que “la Generalitat no pot carregar un altre cop les retallades sobre els treballadors, pot retallar d’altres llocs, com els compromisos amb els bancs”.

El responsable de Funció Pública d’UGT a Catalunya, Xavier Casas, ha criticat “l’opacitat extrema del govern” perquè diu que no han aportat dades concretes sobre els pressupostos.