ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Ara el que volem és executar les obres necessàries per deconstruir l'anella, cosa que passarà al mes de novembre d'aquest any, i fer possible que un cop deconstruïda l'anella poguem fer passar la Gran Via per sobre de la plaça per després atacar les obres del túnel a mesura que també anem fent els equipaments."

L’Ajuntament ha anunciat també que les obres a la plaça es faran en dues fases. La primera serà entre aquest any i el 2015, i consistirà a fer el desmuntatge del tambor i desviar el trànsit de forma provisional en superfície. No serà fins a la segona fase, entre 2016 i 2018, que es farà el túnel. L’obra, però, depèn dels pressupostos municipals, que encara no s’han aprovat, si bé el govern municipal confia almenys a poder tirar endavant els projectes per poder-los engegar quan els comptes estiguin aprovats. Des del consistori asseguren que són molt conscients de la complexitat de l’obra i de la repercussió que té sobre els veïns de la zona, però també sobre la resta de la ciutat.

L’anunci es produeix tres setmanes després que els veïns dels quatre barris que envolten la plaça presentessin a l’Ajuntament un manifest reivindicatiu per reclamar-li que no s’endarrereixi més l’enderroc del tambor viari.