Els majoristes i cultivadors d’aquestes hortalisses diuen que es presenta una temporada bona, tant pel preu, com per la producció i la qualitat, gràcies al període de pluges d’aquesta tardor passada. El mes de gener es van vendre més d’1,5 milions de calçots, un 4% més que ara fa un. Fins al 8 de febrer les unitats venudes han arribat als 2,9 milions. L’any 2011 va ser de rècord amb 15,7 milions de calçots venuts, en canvi l’any passat la xifra va ser inferior, d’11,9 milions.

Calçots amb certificat de Valls

La majoria dels calçots que es venen a Mercabarna provenen de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès, que integren la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de calçot certificat de Valls. Al sud del país hi ha una gran tradició però també a la nostra ciutat cada vegada més. A Barcelona s’hi poden trobar calçots a la carta de molts restaurants i també festes populars dedicades a aquestes hortalisses.