MONTSE ROS, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO "És un molt mal esborrany de llei, molt dolent des del punt de vista social. Està plantejant una educació segregadora, una educació que no sigui per a tothom, una educació molt antiga. No té vergonya, és una burrada."

Les entitats que conformen el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) s’han mostrat en absol·lut desacord amb la nova llei d’ensenyament impulsada pel ministre Wert.

La FAPAC (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya) ha mostrat indignació i rebuig al projecte de llei que el ministre Wert vol impulsar. Creuen que els criteris de la llei no responen a cap criteri pedagògic, “sinó ideològic i de fanatisme”. El conjunt d’entitats que formen Somescola han emès un comunicat conjunt per defensar el català a les escoles. Asseguren que es fa servir l’educació “per fer política i crear confrontació“.

Rosa Cañadell, del sindicat USTEC fa una crida a una “desobediència pacifica de la ciutadania i del sistema educatiu” envers la possible implantació de la llei. Apunta que Catalunya ha acatat totes les retalles que fins ara s’havien fet del sistema educatiu, però aquesta nova mesura del Ministeri d’Educació és desproporcionada. Cañadell no descarta l’organització d’una manifestació perquè els ciutadans de Catalunya puguin defensar els drets educatius dels infants.

La presidenta de l’Associació de Mestres Rosa SensatIrene Balaguer, veu paral·lelismes entre la llei del ministre Wert i les que hi havia durant l’època franquista. També fa una crida a la “desobediència absoluta d’aquesta llei i a continuar treballant a favor de les criatures”.

Des de la Federació d’Ensenyament de CCOO, titllen l’esborrany de la LOMCE de “burrada”. Denuncien que la reforma proposada pel ministre d’Educació planteja “una educació segregadora”.