(ACN/Redacció) El director de la presó de Mas d’Enric, Paco Romero, serà rellevat de la direcció d’aquest equipament després de posar a disposició el seu càrrec just després de l’assassinat, fa dues setmanes, d’una cuinera del centre a mans d’un reclús.

Es tracta del primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després d’aquest crim, que va acabar d’encendre els ànims dels funcionaris dels centres penitenciaris. Els sindicats i treballadors van bloquejar els accessos als centres alguns dies i van demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, però fins ara no s’havia rellevat cap alt càrrec.

Primer canvi després de les mobilitzacions dels funcionaris

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, va comparèixer al Parlament a petició pròpia arran de la crisi desencadenada per l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric a mans d’un intern. Ubasart va explicar que “era difícilment previsible” el desenllaç fatal del 13 de març. Ara, creu que cal aplicar mesures de seguretat perquè no es torni a produir un fet tràgic similar i va detallar algunes de les que ja s’han pactat amb el Comitè d’Empresa del CIRE.

Els treballadors de presons, que en les darreres setmanes han bloquejat les portes dels centres penitenciaris, insisteixen a demanar la dimissió d’Armand Calderó i de la mateixa Ubasart.