(ACN/Redacció) Els taxistes sumen un suport destacat en la seva croada per instal·lar càmeres dins els vehicles. L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) avala la iniciativa per “perseguir” agressions sempre que la gravació s’activi pel conductor en situacions de perill. En el dictamen, l’organisme assegura que “podria ser lícita a l’empara de l’interès legítim” la instal·lació de dispositius per gravar dins dels cotxes per prevenir les conductes delictives.

Conservar les imatges un mes

L’entitat reconeix la inseguretat que pateix el sector del taxi, després de les nombroses denúncies d’agressions i robatoris, però posa límits a les gravacions dins els vehicles. L’ens demana que les dades no es conservin més d’un mes però recomana que s’eliminin cada dia si no hi ha conductes delictives. En aquest cas, les imatges s’han de posar a disposició de l’autoritat 72 hores després.

Informar els usuaris del taxi

Alhora, l’autoritat demana que s’informi els usuaris amb un “cartell informatiu” del tractament que es faria de les dades. Pel que fa a la gravació d’imatges amb veu, considera que no s’ha de fer de manera “sistemàtica i continuada” sinó només quan el conductor detecta una situació de perill real.

Els taxistes exigeixen solucions per garantir la seguretat a l’interior dels vehicles, després que en les últims mesos han denunciat agressions i, fins i tot, el cas d’un passatger masturbant-se. Creuen que les càmeres també poden ajudar a dissuadir els lladres en casos de robatori.