judici triple crim ciutat vella
Foto: Laia Mariné

Per unanimitat, el jurat popular ha considerat culpable l’acusat del triple crim de Ciutat Vella del 2020 i no ha apreciat cap indici d’alteració psíquica o afectació per drogoaddicció en el moment dels fets. El jurat ha fet públic el veredicte aquest dijous al migdia, després de 10 dies de judici.

Per tot això, la fiscalia li demana 92 anys de presó per dos assassinats, un homicidi amb abús de superioritat, un delicte d’incendi, tres robatoris amb violència, amenaces i lesions menys greus. La fiscalia també li reclama indemnitzacions per valor de més d’1,7 milions d’euros per als familiars dels morts. Per la seva banda, l’advocada defensora ha seguit demanant l’absolució.

Els forenses descarten trastorns mentals

Durant el procés judicial, els psiquiatres forenses han conclòs que lacusat no tenia cap malaltia mental en el moment dels fets, però sí que tenia trets de la personalitat antisocial, absència d’empatia i de remordiment, impulsivitat, agressivitat i perfil solitari. A més, el dia dels fets o poc abans podria haver consumit cocaïna i ansiolítics, però no creuen que afectés la seva capacitat de discernir la realitat.

Durant les sessions, l’acusat es va negar a declarar i no va respondre cap pregunta; només va qüestionar la legalitat del judici. Amb dificultats per parlar, l’home va dir que el judici era “fals, una broma” i que no s’havia desenvolupat amb normalitat.

Tres persones mortes en menys d’una hora

Els fets delictius es remunten a les 15 h del 20 gener, quan l’home va cometre tres crims i diversos robatoris en poc menys d’una hora a Ciutat Vella. El primer, un home al qual va assassinar al seu pis del carrer del Portal Nou clavant-li més de 200 ganivetades i asfixiant-lo amb una bossa de plàstic.

Poc després, va entrar en un portal del carrer de l’Arc de Sant Vicenç, on va abordar una de les veïnes de l’immoble, a la qual va causar la mort i li va donar cops al cap mentre l’escanyava. Des d’allà, va anar a la plaça de Sant Jaume, on va abordar un treballador de l’Ajuntament de Barcelona, per robar-li la bossa i després va matar-lo a ganivetades.