noves restriccions Catalunya

Judici al president Torra

Per primera vegada, un president de la Generalitat en actiu s’asseurà al banc dels acusats per ser jutjat per un delicte de desobediència. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusa Quim Torra per no retirar els llaços grocs dels edificis públics abans de les anteriors eleccions generals. S’enfronta a un any i vuit mesos d’inhabilitació i a una multa d’entre 30 i 70.000 euros. El nostre company Biel Cadilla es desplaça fins a la seu de Tribunal Superior de Justícia per explicar-nos quin ambient es viu a les portes del tribunal.

8.15h:

Arribada del president Torra a les 8.40h:

Reaccions de membre del govern i d’Omnium. Crònica de les 9.40h:


Ciutadans i PP, l’origen de l’acusació

El ministeri públic acusa el president Quim Torra d’haver desobeït les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC). Arran d’una petició de Ciutadans i el PP, va ordenar-li retirar els llaços grocs i les estelades de qualsevol edifici públic de la Generalitat en un termini de 48 hores perquè estava a prop la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d’abril i de les municipals del 26 de maig. L’ordre feia referència sobretot al cartell que demanava la ”Llibertat dels presos polítics i exiliats” amb un llaç groc i que penjava del balcó de la GeneralitatLuz. Entrevistem Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona.


A qui es considera i a qui no víctima del terrorisme?

Demà al matí, el Parlament ha convocat una nova sessió de la comissió d’investigació dels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. El judici pels atemptats de la Rambla està previst que comenci l’any que ve. Els atacs a Barcelona i Cambrils van deixar 16 víctimes mortals i 137 ferits, el Ministeri de l’Interior, però, només ha reconegut a 14 persones com a víctimes dels atemptats segons la Unitat d’Atenció a Afectats per Terrorisme, la UAVAT. Tretze d’elles van poder demostrar just després dels atemptats que havien patit ferides físiques i només una ha estat reconeguda com a víctima psicològica perquè va presentar la baixa el mateix 18 d’agost. Parlem sobre a qui es considera víctima del terrorisme i a qui no amb:

    • Robert Manrique, víctima d’Hipercor i assessor de la UAVAT
    • Sara Bosch, psicòloga i presidenta de la UAVAT
    • Enrique Vicente i Núria Manzanares, víctimes honorífiques de l’atemptat d’Hipercor
    • Ramón Serrano, afectat dels atemptats del 17 d’agost a la Rambla

Xarxes

Repassem l’actualitat a través de les xarxes socials amb el Toni Noguera.


Barcelona Plató

El Meu Primer Festival, un esdeveniment cinematogràfic pensat pels més petits que avui ens desgrana el Roger Granel.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: