El solar ubicat entre els carrers de Balboa i Ginebra, a la Barceloneta, s’està urbanitzant per acollir una zona verda. El director de Llicències i Espai Públic de Ciutat Vella, Josep Maria Coll, explica que aquest solar “abans tenia dues qualificacions: la meitat era zona verda i l’altra era per a equipaments. En la darrera revisió del PERI de la Barceloneta es va deixar tot com a zona verda“.

El futur espai combinarà diferents usos i està previst que estigui enllestit al juny. “Hi haurà espais de jocs que no són uns jocs infantils com a tals, tindrà una imatge molt innovadora. Es preveu una zona d’horts urbans que seran controlats conjuntament amb els veïns, també una zona d’estada”, explica Coll.

Les obres estan previstes que finalitzaran a finals de la primavera i tenen un pressupost de 400.000 euros.

Espai polivalent

El disseny de l’espai és fruit de mesos de treball entre el districte i els veïns del barri. Una de les entitats que van participar en aquest procés és Petits Maians. Lis Figueras explica en quin sentit anaven les seves propostes: “Volíem que tothom s’hi sentís a gust, o sigui, el germà petit, el germà gran, també l’avi, que potser acompanya el nen. També els infants que venen a la tarda, els avis que estan al matí. L’espai reflectirà la vida. No podem fer parcel·les tan limitades”.

Aquesta futura zona verda és la primera d’aquestes característiques que tindrà Barcelona. Segons fonts municipals, en funció dels resultats, se n’aniran instal·lant a altres espais de la ciutat.