La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha assegurat que en el conjunt de la ciutat no hi ha hagut un augment del consum de cocaïna i heroïna injectades. Prova d’això, ha dit, és que el 2004 es van recollir 156.000 xeringues als carrers de la ciutat mentre que el 2017 en van ser 28.000. Tot i això, sí que reconeix que hi ha hagut un repunt a Ciutat Vella, que atribueix a una redistribució dels consumidors, “on hi ha venda, hi ha consum”, ha afegit Tarafa.

Per lluitar contra el fenomen del consum de drogues en narcopisos, l’Agència de Salut Pública ha posat dues propostes sobre la taula. D’una banda, s’ha incrementat el nombre d’educadors al carrer, que acompanyen els consumidors als centres d’atenció i seguiment a les drogodependències. I, de l’altra, aquest estiu el CAS Baluard obrirà 24 hores al dia. Gemma Tarafa ha explicat al ‘bàsics’ que oferirà una alternativa als albergs, on les persones consumidores no poden pernoctar.

L’Agència de Salut Pública es posa a disposició dels refugiats de l’Aquarius

Pel que fa a l’arribada de centenars de refugiats a bord de l’Aquarius, la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha afirmat que l’Agència de Salut Pública de Barcelona es posarà a la seva disposició per tractar malalties infeccioses o plagues de xinxes.