pirola variant covid

(ACN) L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha classificat una nova variant de la covid-19 com a variant d’interès pel “ràpid augment de l’expansió” que té. Es tracta de la JN.1, anomenada també pirola, i l’OMS assenyala que podria incrementar la càrrega de les infeccions respiratòries en molts països amb l’arribada de l’hivern a l’hemisferi nord. No obstant això, també assenyala que el risc per a la salut pública global es considera actualment baix d’acord amb les dades disponibles.

En la mateixa línia, l’epidemiòleg Antoni Trilla, ha afirmat a RAC1 que, tot i ser més contagiosa, “clínicament no sembla associar-se a una major gravetat”.

Pirola, una variant de la covid més contagiosa

Trilla ha advertit que aquesta variant és més contagiosa que les anteriors i que “pot evadir d’alguna manera les defenses”, de manera que s’espera que en les properes setmanes hi hagi “més contagis”.

Amb tot, el degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i metge epidemiòleg de l’Hospital Clínic, ha recordat que la gran majoria de la població es troba vacunada i/o s’ha infectat de la covid. Això sí, Trilla ha subratllat que les persones amb més risc de complicacions de la covid s’han de protegir i ha recomanat que es vacunin.

Increment de contagis les pròximes setmanes

El doctor també aconsella posar-se la mascareta quan es tinguin símptomes respiratoris per protegir els altres i ha advertit de la “sopa de virus” que hi ha a les portes de l’hivern, que es preveu que augmenti en les properes setmanes.