La Guàrdia Urbana ha detingut una parella pel furt d’un telèfon mòbil a l’Eixample aquest diumenge, com ja ha passat altres vegades en aquest mateix districte. Dos agents de paisà van presenciar el robatori i van atrapar els lladres just abans de pujar a un autobús per fugir del lloc dels fets. Va ser un robatori mitjançant el mètode “underpaper”, una manera de robar amb l’ajuda d’un paper.

Què és l'”underpaper”?

L'”underpaper” és una tècnica que consisteix en el fet que els lladres col·loquen un full de paper, de vegades un diari, a sobre del telèfon mòbil de la víctima. Després de distreure-la, retiren el full amb el mòbil camuflat, de manera que el roben sense que la persona se n’adoni. Després, el lladre fuig abans que la víctima s’assabenti que ja no té el telèfon.

Com evitar un robatori “underpaper”?

La primera recomanació de la Guàrdia Urbana per evitar aquesta mena de furts és no deixar el telèfon mòbil damunt les taules i els taulells. La policia aconsella no deixar-se enganyar per persones desconegudes que demanin informació, així com vigilar l’entorn i els objectes personals, sobretot els de valor, quan s’estigui en un espai públic. En el cas de robatori o intent de furt, la Guàrdia Urbana recomana denunciar-ho al 112.