Un 20 de desembre d’ara fa 19 anys, l’agent de la Guàrdia Urbana Juan Miguel Gervilla va ser assassinat per ETA a l’avinguda Diagonal, després de rebre dos trets per part de dos integrants de la banda terrorista. Amb motiu d’aquest aniversari, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que la ciutat dedicarà un carrer a la seva memòria. Ho ha dit durant el ple municipal de desembre del 2019, l’últim de l’any. Colau  ha dit que el carrer s’inaugurarà el 2020, coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort, al districte de les Corts.

En l’inici de la sessió plenària, l’alcaldessa ha mostrat el seu condol a la família de l’agent. La Guàrdia Urbana també ha commemorat la seva mort. En un comunicat, el nou cap del cos, Pedro Velázquez, defineix Gervilla com una persona “justa, afable i compromesa amb la feina”. També ha mostrat el seu record per a totes les víctimes del terrorisme i la violència.

L’any 2010 va fer 10 anys de l’assassinat de Juan Miguel Gervilla i Barcelona ja va fer un acte d’homenatge per recordar-ne la figura.