Mossos, GUB i CNP a la Rambla

A les portes de les festes de Nadal, aquesta nit passada els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional han desplegat un ampli dispositiu al llarg de tota la Rambla i la Fira de Nadal del Port per detectar furtadors i venedors de droga.

El dispositiu s’ha saldat amb 12 detinguts: dos per un suposat delicte de tràfic de drogues, un altre perquè tenia un requeriment judicial pendent i nou per la Llei d’Estrangeria i, per tant, han quedat a disposició de la Policia Nacional.

Tots els 12 detinguts tenen antecedents policials per tràfic de drogues i la majoria són homes que es dediquen a detectar turistes i acompanyar-los a punts de distribució del barri del Raval.

Dispositiu a la Rambla

L’operació s’emmarca dins el dispositiu conegut com a ‘Ubiq’ que es va posar en marxa l’1 de novembre de l’any passat per augmentar la presència policial en zones on es produeixen reiteradament delictes com furts i robatoris violents. Al mes de juny de 2019, segons els Mossos d’Esquadra, s’havien detingut 87 persones i s’havien fet mes de 4.000 identificacions.