Al Casal dels Infants ho tenen clar: la disminució de subvencions públiques no pot comprometre projectes com el seu i per això busquen la complicitat de la ciutadania. Ho fan, per exemple, recorrent al finançament col·lectiu, també conegut com a "crowdfunding". En concret, han exposat quatre projectes socials a la plataforma de micromecenatge Seed&Click, on, al costat d'iniciatives empresarials, hi ha, per exemple, una beca per pagar la llar d'infants a menors de tres anys o una altra per ajudar algun jove a recuperar el fil de la formació que va abandonar en el seu dia. THAÏS SÁNCHEZ, Àrea de Col·laboracions Ciutadanes del Casal dels Infants "Hem de posar en marxa diferents accions i sobretot comptar cada cop més amb la ciutadania per poder garantir els projectes que tenim en marxa. No només econòmicament. La mostra idea és realment que vinguin, que ens coneguin per poder entre tots canviar una mica la societat que tenim." Va ser el fundador de la plataforma qui es va posar en contacte amb ells. JUAN ÁLVAREZ DE LARA, fundador de Seed&Click "La veritat és que jo ja col·laboro com a voluntari amb el Casal dels Infants i qualsevol projecte social que pugui tenir necessitat per ajudar en temes de formació, d'inserció social... són aquests els àmbits en què volem ajudar." De fet, la relació amb el Casal dels Infants no quedarà aquí. La intenció és continuar col·laborant perquè altres projectes de l'associació puguin tirar endavant gràcies al finançament col·lectiu.
El Casal dels Infants ha acceptat l’oferta de Juan Álvarez de Lara, fundador de la plataforma de micromecenatge Seed&Click i col·laborador habitual del casal. Ell els va oferir la possibilitat d’exposar quatre dels seus projectes a la seva plataforma per intentar captar finançament tant de particulars com d’inversors, i així ho han fet.
Els quatre projectes que s’hi exposen són, en primer lloc, una beca per permetre que un infant de 0 a 3 anys en situació de vulnerabilitat pugui anar a la llar d’infants (es necessiten 2.750 euros); una beca trampolí perquè un jove pugui recuperar el fil de la formació, reprengui els hàbits d’aprenentatge i s’activi per a continuar formant-se (per això calen 300 euros); una beca ofici per a la formació intensiva d’un jove que inclouria pràctiques professionals i període de recerca de feina (es necessiten 750 euros), i una darrera beca perquè un jove en situació d’extrema dificultat pugui tenir una llar digna (en aquest cas es requereixen 1.500 euros).
Els projectes estaran exposats durant un període de tres mesos i només en cas d’aconseguir els diners que es necessiten es tirarien endavant. Si no fos així, es retornarien les aportacions fetes fins aleshores. Segons el Casal dels Infants aquesta és una via no només per aconseguir finançament, sinó també per implicar una mica més la ciutadania en aquest tipus de projectes socials. De fet, els particulars o inversors que hi col·laborin tindran la possibilitat també de fer-ne un seguiment i participar d’actes concrets per conèixer millor l’associació.
Seed&Click no només dóna suport a projectes socials. La plataforma va néixer fa mig any amb la voluntat d’ajudar els emprenedors que no troben el finançament que necessiten. Segons Álvarez de Lara, es tracta de cobrir dues necessitats: la de donar suport a projectes embrionaris amb necessitats de capital d’entre 2.000 i 100.000 euros, i també la de facilitar a petits inversors l’opció de participar en projectes empresarials viables.